Monteur geeft sleutel aan

Dag van de werkplaatschef

Date -

Ben jij chef werkplaats in de landbouwmechanisatie? En wil jij aan de slag met concrete tips om jouw werkplaats beter te managen? Op 19 november van 11.15 tot 13.00 uur vindt de tweede editie van de Dag van de werkplaatschef plaats. Dit keer niet vanuit het openluchtmuseum in Arnhem, maar via een online webinar live vanuit het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede. 

De bedoeling is om werkplaats-chefs, in een veeleisende omgeving, skills aan te leren die hen weerbaarder maakt en staande houdt in de dynamiek van de landbouwmechanisatie

Jenny van den Bovenkamp, Directeur Aeres Tech

Hét online kennisevenement voor de werkplaatschef in de Landbouwmechanisatie!

Tijdens dit webinar vertellen verschillende sprekers over hoe je jouw werkplaats beter en efficiënter kan managen. Daarnaast krijg je duidelijke praktijkvoorbeelden te zien om grip te krijgen op dagelijkse uitdagingen in de werkplaats. Wil je jouw werkplaats en team naar een hoger niveau brengen? Meld je dan vandaag nog aan voor de Dag van de Werkplaatschef op 19 november!

 Tijd  Programma  Spreker
 11.15 - 11.30 uur  Opening en uitleg webinar  Ansjeliek Coolbergen (Aeres Tech) 
 11.30 - 11.45 uur    Met PLV methode elke dag een beetje beter presteren!  Raymond Sweers (Sweeburg)
 11.45 - 12.00 uur   Ondernemend in de werkplaats, besparen met processen  Joost Lansink (Kramp Academy)
 12.00 - 12.15 uur  De agenda van volgende week  Berry Scholtens (VMR)
 12.15 - 12.30 uur  Orde op taken!  Marcel Hoornsman (Aeres Tech)
 12.30 - 13.00 uur  Vragen en online netwerken  Alle sprekers

Na afloop is er de mogelijkheid om de sprekers live vragen te stellen in verschillende online kamers.

Met PLV methode elke dag een beetje beter presteren!

Concurrentiedruk, veeleisende klanten, technische ontwikkelingen, veiliger werken, minder tijd, energie, ruimte, materiaal en geld gebruiken, enz… Dit is altijd wel ergens aan de orde in uw bedrijf. Maar als je niets verandert, krijg je wat je altijd hebt gehad. En waarom er niet voor kiezen om elke dag samen een beetje beter te worden! Met de PLV methode worden verspillingen in de organisatie uitgebannen en de effectiviteit van de mensen en organisatie verbeterd. Door de werkwijze van PLV creëer je in jou bedrijf een cultuur waar leren, samen werken, ontwikkelen en verbeteren de norm is. Je krijgt concrete tips waar je direct mee aan de slag kan. Hogere arbeidsproductiviteit en duurzamere inzetbaarheid medewerkers, slimme mix van formeel en informeel leren, gericht op vakmanschap en leiderschap en je wordt een nog aantrekkelijkere werkgever.
 

Spreker: Raymond Sweers

Raymond Sweers directeur Chain Works

Bedrijf: Sweeburg

Ondernemend in de werkplaats, besparen met processen

“Ik heb dit alleen even nodig om de klus af te maken.”
“Ik leg het even hier neer, ik ruim het later op.”
“Misschien komt deze voorraad nog eens van pas.”

Orde en netheid gaan hand in hand met veiligheid, kwaliteit en productiviteit. Een goed georganiseerde werkplaats is immers essentieel voor goede service. Volgens Joost Lansink kan de efficiëntie in de werkplaats verhoogt worden door bestaande processen te automatiseren of overbodig te maken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt hij de basis voor een duidelijke en standaard werkwijze, voor het hele team.


Spreker: Joost Lansink

Joost Lansink
Bedrijf: Kramp Academy 

De agenda van volgende week

In een hectische omgeving lijkt de dag niet alleen bezet te worden door regulier werk, maar veelal door incidenten. Brandjes blussen, dit moet nu gebeuren, dat had al klaar moeten zijn en de telefoon blijft maar rinkelen. Krijg inzicht hoe je weer in ‘de lead’ komt door zowel zichtbaar- als onzichtbaar te managen. Ontdek je tijdrovers, creëer routine en ontwikkel je timemanagement.Daar waar structuur niet (altijd) lukt, zijn inzicht en overzicht je beste vriend. Je krijgt hulpmiddelen aangereikt die je direct kunt toepassen op je dagelijkse praktijk. Meer grip op de dagelijkse hectiek en een gevoel van in controle zijn. Ook als het lijkt alsof het werk nooit af is.

Spreker: Berry Scholtens

Berry Scholtens
Bedrijf: VMR commerciële groei

Orde op taken!

Om een landbouwmechanisatie bedrijf lekker te laten lopen zijn er verschillende functies en vele taken. Maar loopt het nog wel zo vlotjes? Het bedrijf veranderd en daarmee ook de taken. Wellicht goed om eens met heldere blik op jouw functie en dat van je collega’s te kijken. Ook strakke lijnen met een goede overleg structuur zijn zeer belangrijk om effectief en efficiënt te werken. Trainer Marcel Hoornsman geeft met pakkende voorbeelden uitleg en inzicht in horizontale en verticale lijnen in het bedrijf.  
Als jij ’s morgens meegezogen wordt in de maalstroom van alle dag en aan het einde met een onbevredigd gevoel naar huis gaat dan is deze webinar echt iets voor jou. Onder het motto “alleen gaat sneller, maar samen kom je verder” krijg je nieuwe inzichten aangereikt.  

Door als organisatie de verschillende functies strakker neer te zetten en taak gericht te werken, gaat de gehele kwaliteit van de onderneming omhoog. Dit resulteert niet alleen in hogere klant tevredenheid maar vooral in hogere medewerker tevredenheid.

Spreker: Marcel Hoornsman

Marcel Hoornsman
Bedrijf: Aeres Tech

Wat levert deze inspirerende middag jou op?

  • Betoverende inzichten
  • Minder stress en slimmer werken
  • Goed geoliede afdeling
  • Magische samenwerking met klanten
  • Betere planning van werkzaamheden in de werkplaats

Prijs en subsidiemogelijkheden

De investering voor deze dag bedraagt € 19,-. Voor deze dag is het mogelijk om de OOM persoonlijke trainingstoelage aan te vragen. Deze subsidie is beschikbaar voor bij het OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers.

De Dag van de Werkplaatschef wordt medemogelijk gemaakt door