Kennisevenement Elektrificatie Mobiele Machines

Date -
Ben jij werkzaam als monteur, medewerker technische dienst of chef werkplaats? En kom jij in aanraking met elektrificatie bij mobiele machines in de landbouwtechniek, tuin en park techniek, het grondverzet of de industrie en intern transport? Zet dan 6 december in je agenda en kom naar het kennisevenement: Elektrificatie Mobiele Machines.
In samenwerking met Fedecom

Tijdens dit evenement kom je alles te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie in de werkplaats en de toepassingen hiervan in mobiele machines.

Ook zoomen we in op veiligheidsaspecten, wet en regelgeving en ontdek je welke kennis je nodig hebt om aan deze machines te mogen sleutelen. We geven je dus ook écht praktische handvatten mee om in de praktijk toe te passen.

Technologische ontwikkelingen

De werkzaamheden van monteurs veranderen. Met steeds meer elektronica en elektrificatie moet je jezelf blijven ontwikkelen om van betekenis te zijn.

Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor jou en de werkplaats? Hoe bereid je jezelf, je bedrijf en je personeel voor op deze veranderingen? Op deze en andere vragen gaan we tijdens het kennisevenement: Elektrificatie Mobiele Machines.

Voor wie?

Monteurs, medewerkers technische dienst en werkplaatchefs die werken met mobiele machines en te maken (gaan) krijgen met elektrificatie in de werkplaats. Deze dag is relevant voor technische medewerkers uit de landbouwmechanisatie, tuin en park techniek, het grondverzet, industrie of intern transport.

Hoe we dat doen?

Door interessant programma aan te bieden met specialisten uit de branche. Lezingen en demonstraties over thema’s als elektrificatie, veiligheid en de werkplaats van de toekomst zorgen ervoor dat jij straks weer helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. We sluiten de dag af met een netwerkborrel, zodat je onder het genot van een hapje en een drankje ideeën kunt uitwisselen met collega’s uit de branche.

Wanneer? Woensdag 6 december in EDE

Het kennisevenement elektrificatie mobiele machines vindt plaats op woensdag 6 december van 13.00 tot 20.00 uur, in Ede. Geef jezelf of jouw collega’s op voor hèt kennisevent van Nederland via onderstaand formulier.

Bekijk hier het programma

Aanmelden voor Kennisevenement Mobiele Machines

De investering voor dit evenement bedraagt maximaal 295 euro excl. BTW per ticket. Bent u verhinderd? Meld dit uiterlijk tot 7 dagen vóór het evenement aan c.support.tech.ede@aeres.nl om kosteloos af te melden.

Contactgegevens

Factuurgegevens

Akkoord

Met het klikken op verzenden ga ik akkoord met een investering van:

€ 295,- excl. BTW per ticket

€ 275,- excl. BTW per ticket

€ 245,- excl. BTW per ticket

Na inschrijving ontvangt u van ons de factuur. Kosteloos annuleren kan tot twee weken voor het evenement. Bij annuleringen binnen twee weken voor het event brengen wij het volledige bedrag inrekening.

Korting

Sponsormogelijkheden

Contactpersoon:
Jaap Wouda
j.wouda@aeres.nl
06-20014274

programma

12.45-13.15 Inloop en ontvang
13.15- 13.30 Welkom en opening
13.30 -14.15 Wet en regelgeving voor elektrificatie van mobiele machines
Spreker: Huib Oostdijk I Manager System Certification | QA & ICT 
14.15- 15.00 Workshopronde 1
15.00- 15.30 Pauze en netwerkmoment
15.30- 16.15 Workshopronde 2
16.15 -17.00 Workshopronde 3
17.15- 18.00 Investeren in kennis over Elektrische Machines is een must om te overleven.
Wat kan onze sector leren van de transitie naar elektrificatie in de Truckbranche?
Spreker: Bert Broesder I Adviseur Truckbranche I Innovam Truckwise
18.00- 20.00 Netwerkborrel met diner

Workshop 1

Elektrificatie in landbouwmechanisatie: de trekker

Spreker: Jur Jakobs I Abemec
Een deel van onze machines werken voor opdrachtgevers met hogere eisen ten aanzien van de geldende emissie normen. Dit vraagt om een andere techniek dan nu voorhanden is. Vooral in Nederland ziet men daarom innovaties op het vlak van uitstoot-loos materieel. Bij onze klantengroep ontstond enkele jaren geleden de noodzaak voor een emissieloze trekker. Mechanisatie op Maat heeft ons uitgedaagd de Fendt trekker te ‘hermotoriseren’. Waar komt deze vraag vandaan? Welke oplossingen, mogelijkheden en onmogelijkheden brengt dit met zich mee?

Aan de hand van het praktijkvoorbeeld, de Agromec 700 Vario Electric, nemen wij u mee in elektrificatie van landbouwwerktuigen: de markt, techniek en ervaring van de eerste 8 tractoren in het veld en 7.000+ draaiuren. Het is niet slechts een trekker voor een nichemarkt, het is het begin van een veel breder aanbod van alternatieve aandrijfsystemen in de (land)bouw.

Workshop 2

Uw organisatie NEN9140 proof!

Sprekers: Jan Spier en Jeroen van Veen I ATVE
Wil je veilig en juist werken aan elektrische werktuigen met een HV systeem? Dan moet je werken volgens de NEN 9140 norm. Onze NEN 9140 training voor VOP en VP/WV richt zich specifiek op het werken aan elektrische landbouwmachines of bouwmachines. In deze workshop gaan we kort in hoe je veilig en juist werkt aan deze machines.

Workshop 3

Wat kan onze sector leren van de transitie naar elektrificatie in de Truckbranche?

Spreker: Bert Broesder I Adviseur Truckbranche I Innovam Truckwise
Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal duidelijk worden welke gevolgen het
elektrificeren van trucks hebben gehad op organisaties, bedrijven en medewerker.