Studio Aeres Tech Productions

The world of Aeres Tech

Date -

Kom alles te weten over de innovaties in onderwijsland! In ‘The world of Aeres Tech’ nemen we je mee in de mogelijkheden van Aeres Tech en Aeres Tech Productions en leer je meer over  AR/VR, techniekonderwijs en de mogelijkheden van de onderwijsstudio voor jouw school/instelling.

The world of Aeres Tech

Wanneer en voor wie is deze middag?

Werk jij  bij Aeres als docent, teamleider, directeur, marketingmedewerker of ben jij verantwoordelijk voor onderwijs? Dan is deze kosteloze inspirerende middag interessant voor jou!

Hoe ziet de middag eruit?

Rien Komen (vice-voorzitter College van Bestuur Aeres) en Jenny van den Bovenkamp (directeur Aeres Tech) trappen deze middag af en nemen je mee in de wereld van Aeres Tech en Aeres Tech Productions.

Tijdens de middag volg je drie workshop-rondes:

Onderwijsstudio 'De volgende stap naar 'het allerbeste' onderwijs van morgen'
Studiomanager Léon Huizinga vertelt je over de toegevoegde waarde van podcasts en video en hoe je dit in de praktijk toepast.

Het onderwijs van de toekomst
Businessmanager Loes Meijboom vertelt je over de toepassingen van AR/VR, gamification, data gedreven onderwijs en e-Learning binnen het onderwijs.

Kennismaken met agrarische techniek
De Coördinator BBL-opleidingen neemt je  mee in drie praktijkopdrachten op het gebied van agrarische techniek. Aan de hand van de vmbo keuzevakken binnen het groene domein geven we je een kijkje in het unieke onderwijsconcept van Aeres Tech: ‘Learning by Doing’.

Deze unieke middag is van 15.00 tot 19.00 uur inclusief een heerlijk buffet en wordt gehouden in de studio van Aeres Tech Productions aan de Zandlaan 29 in Ede.

Volledig programma 'The world of Aeres Tech' 

 • Met koffie, thee en iets lekkers.

 • Rien Komen (vice-voorzitter College van Bestuur Aeres) en Jenny van den Bovenkamp (directeur Aeres Tech) trappen deze middag af.
 • Wie is Aeres Tech en wat doen ze allemaal? Wat kunnen ze betekenen voor de Aeres instellingen? Hoe zit het met Aeres Tech Productions? We nemen je mee in de wereld van Aeres Tech en geven antwoord op al je vragen.

 • We nemen je  mee in drie praktijkopdrachten op het gebied van agrarische techniek. Aan de hand van de vmbo keuzevakken binnen het groene domein geven we je een kijkje in het unieke onderwijsconcept van Aeres Tech: ‘Learning by Doing’.
 • E-Learning
  In een e-Learning module kunnen leerlingen op een prikkelende en interactieve manier allerlei dingen leren. Dat doen ze door middel van een fijne afwisseling tussen stukjes tekst, tekeningen, video’s, audio en 360o video’s. Bovendien kun je e-Learning overal en op eigen tijd en tempo volgen; het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. 

  Je kunt e-Learning modules inzetten in de les zelf, ter voorbereiding op een les, als herhaling van de stof of om te toetsen. Onze lesstofontwikkelaars werken nauw samen met de docenten en vakexperts om de module volledig aan te laten sluiten bij de doelgroep en wensen. Afgeronde modules worden op een Leer Management Systeem (LMS) geplaatst. Heb je nog geen eigen LMS? Aeres Tech Productions heeft ook een LMS waar gebruikgemaakt van kan worden.  

  Ben je benieuwd naar hoe onze e-Learning modules eruit zien? En wat je er allemaal mee kunt? Dat laten we op deze dag graag aan je zien!

  Datagedreven onderwijs
  Wij maken niet alleen super leuke e-Learning modules; ook kunnen wij aan de achterkant bijhouden hoe gebruikers modules doorlopen. Als je een e-Learning module doorloopt, laat je namelijk een digitaal spoor achter. Zo zie je bijvoorbeeld welke vragen een leerling fout doet of hoelang hij/zij erover doet om een module te doorlopen. Die data geeft je veel informatie. Zo krijg je inzicht in welke onderwerpen moeilijk zijn en weet je waar je extra aandacht aan kunt besteden in je les. De gegevens kun je per leerling opvragen, maar ook voor een groep leerlingen bij elkaar. 

  Benieuwd naar hoe dit precies werkt en wat de voordelen voor jou kunnen zijn? We geven je graag een kijkje in de datagedreven onderwijswereld!

  Virtual Reality
  Virtual Reality is een virtuele (schijn)werkelijkheid. In een VR-omgeving worden verschillende zintuigen geprikkeld, waardoor leerlingen op een speelse en enthousiaste manier kunnen leren. Een VR-omgeving kan je via de computer, mobiele telefoon, tablet of VR-bril bekijken.

  Met Virtual Reality ben je niet beperkt tot beschrijvingen en statische illustraties; je wordt juist gestimuleerd om zelf te ontdekken en te ervaren. Bovendien zorgt een VR-omgeving ervoor dat je fouten kan maken, zonder dat er ernstige consequenties zijn! 

  Of je nu bezig bent met blended learning, flipping the classroom of op projectbasis. VR is bruikbaar op elk moment als toetsing, training en informatieoverdracht. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderwijs? Stap dan deze virtuele wereld met ons binnen en beleef het zelf!
 • Het best bewaarde geheim van Aeres
  In de presentatie van Léon Huizinga krijgen deelnemers de mogelijkheden te zien van de Grootste Greenscreen Onderwijsstudio van Nederland! Aeres Tech Productions liet deze studio tijdens de coronacrisis bouwen met als doel: ‘De nieuwste en leukste lesmaterialen te ontwikkelen.’ De droom voor de bouw van een eigen studio werd werkelijkheid en wordt nu binnen Aeres als één van dé parels gezien op het gebied van innovatie. 

  Het beste onderwijs van morgen
  Door in te spelen op de vraag vanuit de markt is Aeres Tech Productions voorbereid op de toekomst en in staat om alle Aeres locaties te helpen bij het ontwikkelen van innovatieve, professionele en didactisch verantwoorde lesmaterialen. Denk hierbij aan e-Learning, online lessen, Virtual Reality producties, online webinars, talkshows, livestreaming en videoproducties. 
   
 • Afsluiting, drankje en een heerlijk buffet.

Gratis aanmelden 'The world of Aeres Tech'