Leerlingen bij tractor Aeres Tech

Op zoek naar een uitdagende baan en opleiding in de techniek? Heb jij talent voor techniek en loop je warm voor mobiele werktuigen? Word jij enthousiast van landbouwtractoren, graafmachines, heftrucks en hoogwerkers? Dan ben jij helemaal op je plek bij Aeres Tech!

Wat ga je leren tijdens je opleiding?

Bij de bedrijfsscholen van Aeres Tech word je opgeleid in de kleuren en geuren van de grote tractor merken tot echte vakspecialist. De opleidingen worden gegeven door ervaren trainers, die oog hebben voor jouw ontwikkeling. Tijdens de opleiding leer je reparaties en veranderingen aan machines te verrichten. Ook leer je storingen op te lossen, veilig te werken en om te gaan met klanten. De opleiding is te volgen op mbo niveau 2, 3 en 4.

De ideale werknemer voor bedrijven

Jongeren die via een leerwerktraject hun diploma halen en tegelijkertijd een vak leren in de echte praktijk hebben een streepje voor. Ze hebben karakter en doorzettingsvermogen, weten wat werken is en wat daar bij komt kijken, en hebben beduidend meer motivatie dan de student die een dagstudie volgt op het MBO. Kortom, voor werkgevers de ideale nieuwe medewerkers!

Werken en leren, de ideale combinatie

Wanneer je liever niet met je neus in de boeken zit, maar toch je mbo diploma wilt halen, dan kies je voor een BBLopleiding, Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit betekent dat je 8 keer per jaar een volledige week naar Aeres Tech komt om lessen te volgen. De tijd dat je geen lessen volgt ben je aan het ‘werk’ bij jouw leerwerkbedrijf.

Learning by doing & studiekosten

De verhoudingen tussen theorie en praktijk zijn 80% praktijk en 20% theorie. Op deze manier haal je hetzelfde diploma als bij een BOL opleiding, maar heb je toch een vast salaris. Daarnaast hoef je je vaak geen zorgen te maken over de studiekosten, omdat deze bij de meeste BBL opleidingen door jouw werkgever worden betaald.

Uit welke opleidingen kun je kiezen?

  Klik hier voor een overzicht dan de opleidingen

Uit welke niveaus kan je kiezen?

Niveau 2
MONTEUR MOBIELE WERKTUIGEN

De monteur mobiele werktuigen kan eenvoudige reparaties uitvoeren en onderhoud plegen. Daarnaast kan hij aanpassingen aan machines, installaties en mobiele werktuigen aanbrengen. Hij/zij is voornamelijk op het bedrijf zelf aanwezig onder leiding van een leidinggevende.

Niveau 3
ALLROUND MONTEUR MOBIELE WERKTUIGEN

De allround monteur mobiele werktuigen voert zelfstandig onderhoud en moeilijke reparaties uit. Dit kan zowel op locatie, bij de klant of in de werkplaats. De allround monteur mobiele werktuigen is in staat zowel eenvoudige als moeilijke storingen aan machines, werktuigen en installaties te verhelpen. Tevens is hij/zij in staat de opdrachtgever te adviseren over kosten en mogelijke verbeterpunten van machines.

Niveau 4
TECHNICUS MOBIELE WERKTUIGEN

Een technicus landbouwmechanisatie is een zelfstandig werkende monteur, zowel in de werkplaats, bij de klant of op locatie. Hij/zij kan storingen analyseren en repareren en is staat werk te inspecteren en te keuren. Daarnaast kan de technicus werkprocessen begeleiden en kostencalculaties opstellen.

De voordelen van de BBL opleidingen bij Aeres Tech

  • 80% praktijk en maar 20% theorie
  • Een gevarieerde en leuke branche om in te werken
  • Volop carrièrekansen en baanzekerheid
  • Opgeleid tot een echte vakspecialist
  • Kennis en vaardigheden direct toepasbaar
  • Landelijk erkend diploma
  • Tijdens je opleiding gelijk een vast salaris
  • Studiekosten worden vaak betaald door jouw werkgever

Matching service, scoor een werkgever!

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je een baan bij een bedrijf hebben dat erkend is als leerbedrijf. Dit mag je zelf regelen maar we helpen je graag bij het vinden van een bedrijf bij jou in de buurt. Zodat jij meteen aan de slag kan! Kijk voor meer informatie op www.aerestech.nl/matchingservice.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie ontvangen? Onze opleidingsexpert helpt je graag. Bekijk de opleidingen of neem contact op met Jeroen Ekkelenkamp via e-mail j.ekkelenkamp@aeres.nl of bel 06-20 95 15 37.