Studio Tech Inside

Praten met passie over techniek dat is Studio Tech Inside

Date

Drie trainers en drie cursisten van de BBL-bedrijfsopleidingen van Aeres Tech laten komende winter hun licht schijnen op gebeurtenissen tijdens de wedstrijden van de NTTO, de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie. Ze doen dat tijdens het RTL7 televisieprogramma Truck- en Tractorpulling tijdens het nieuwe programmaonderdeel Studio Tech Inside.

Studio Tech Inside
Studio Tech Inside wordt opgenomen in het expertisecentrum in Ede.

Praten over techniek, over de kunst om zoveel mogelijk pk’s uit een motor te persen. Praten over de trucjes om nèt dat beetje extra uit de motor te halen, zonder dat je hem opblaast. Praten met passie over techniek. Dát is Studio Tech Inside, vertelt Jan Hendrik Willigenburg. Hij is trainer bij Aeres Tech en zelf al jaren gepassioneerd actief in de tractorpulling sport.

Aeres Tech wil met Studio Tech Inside de aandacht vestigen op de kwaliteit van de BBL-bedrijfsscholen. Enkele honderden jongeren met een leer-werkovereenkomst bij een landbouwmechanisatiebedrijf volgen bij Aeres Tech gedurende een jaar acht opleidingsweken. De BBL-opleidingen worden gegeven op de mbo-niveaus 2, 3 en 4. ”Het bijzondere is dat deze opleidingen perfect aansluiten op hun dagelijks werk. “Wat ze deze week leren, kunnen ze volgende week toepassen. En het mooie is dat de bedrijfsscholen bijna allemaal merkgebonden zijn, zodat ze in de sfeer van het werk blijven. Vrijwel alle grote merken hebben een bedrijfsschool in Ede. Dat zegt voldoende over de kracht van het concept”, zegt Jan Hendrik Willigenburg.

In totaal worden zes afleveringen van Studio Tech Inside opgenomen. Er is natuurlijk aandacht voor tractorpulling: de trainers en de cursisten hebben zonder uitzondering een passie voor techniek en de wedstrijdsport, zowel in werk als privé. Trainer Gosse Koerts heeft zelf de John Deere bedrijfsschool gevolgd en is zelf Nederlands Kampioen tractorpulling in zijn klasse. Zijn collega Stefan Langeland, studeerde nog maar enkele jaren geleden af aan de New Holland bedrijfsschool. Stefan ontwikkelde zich razendsnel tot technisch specialist en is actief lid van een tractorpulling team.

In de voorbije jaren was PTC+ , de voorloper van Aeres Tech, ook betrokken bij het televisieprogramma over de tractorpulling wedstrijden. “Het programma blijkt een heel mooi middel om onze doelgroep te bereiken, zegt Jan Hendrik Willigenburg. het gaat ons erom dat we jonge mensen met een landbouwachtergrond en een passie voor techniek laten zien welke mogelijkheden er zijn. Onze BBL-opleidingen passen hen als een maatpak, zal ik maar zeggen.”

Studio Tech Inside