Aeres Tech en Mechan Groep

Samenwerking Mechan Groep en Aeres Tech

Date

De Mechan Groep uit Achterveld en Aeres Tech hebben besloten tot samenwerking op het gebied van technische dealertrainingen en merkgerichte beroepsopleidingen. Sinds afgelopen winter verzorgt PTC+ - nu Aeres Tech - de trainingen voor de medewerkers van ruim 90 dealers die onder de paraplu van Mechan Groep de merken Massey Ferguson (MF), Valtra en Fendt vertegenwoordigen. Om de instroom van jonge monteurs te bevorderen starten er vanaf september 2017 de zogenaamde bedrijfsscholen voor de merken Massey Ferguson (MF), Valtra en Fendt. De Bedrijfsscholen zijn gevestigd in het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede (voorheen PTC+).

Professionalisering van trainingen en opleidingen.

Talent voor groei

Uniciteit is wat de bedrijfsopleidingen van Aeres Tech kenmerkt. Aeres Tech zorgt ervoor dat de leerlingen op hoog niveau worden opgeleid, perfect aansluitend op de beroepspraktijk, in de sfeer en de kleuren van het merk waarvoor ze werken. De opleiding wordt mede geborgd door de samenwerking met het ROC Aventus, waardoor de deelnemers een diploma krijgen dat iedere toets kan doorstaan. Kijk voor meer informatie over de bedrijfsscholen op www.aerestech.nl/opleidingen

Samenwerking

Voor Mechan Groep betekent de samenwerking het begin van een geheel nieuw en breed opgezet opleidingsplan voor de aangesloten dealers. “Als importeur willen we waarde toevoegen ten behoeve van de klanten en van de dealers. Dan ligt het voor de hand om te helpen de kennis bij onze dealers op structurele wijze te verdiepen en te verbreden. Aeres Tech heeft al laten zien dat ze daarvoor een geschikte en professionele samenwerkingspartner is”, zegt servicemanager Oscar Bloem namens Mechan Groep. De samenwerking met Aeres Tech voor technische opleidingen is volgens Bloem het logische gevolg van de ontwikkelingen bij Mechan Groep van de afgelopen twee jaar.

Praktijkleren

De merken Fendt, MF en Valtra hebben samen ruim een derde van de totale markt in handen, schat Bloem. Daarmee heeft Aeres Tech dus een grote aanwinst binnengekregen, naast de grote merken die al langer gebruik maken van de expertise van Aeres Tech. “We hebben besloten om in zee te gaan met Aeres Tech, omdat we enthousiast zijn over het concept van praktijkleren. De expertise om kennis over te dragen kun je in principe ook zelf in huis halen, maar als zo iemand dan besluit om te vertrekken, sta je meteen met lege handen. Die kwetsbaarheid ondervangen we nu.” Onderdeel van het trainingspakket dat Aeres Tech en Mechan Groep zijn overeengekomen, zijn trainingen op het gebied van tractoren en rond precisielandbouw en gps. “We zijn nog in gesprek over eventuele gebruikerstrainingen. Want ook dat rekenen we tot onze toegevoegde waarde als importeur. Trekkers en aanverwante machines zitten boordevol geavanceerde techniek. Hoe beter de klant die technieken kan toepassen, hoe tevredener hij zal zijn over ons product.

Mechan Groep wintershow en relatiedagen

Dit jaar zullen er voor het eerst twee wintershows gehouden worden. Zoals gewoonlijk zal er een show zijn in Achterveld bij Mechan Groep. Maar ook Mechan Cultuurtechniek (in Amersfoort) zal alle indrukwekkende machines tentoonstellen. Beiden shows vinden plaats op woensdag 21 december van 14.00 uur tot en met 21.00 uur. 19 en 20 december zijn de relatiedagen. Kijk ook op www.mechangroep.nl.

Open dag Aeres Tech zaterdag 14 januari

Op zaterdag 14 januari opent Aeres Tech van 10.00 tot 13.00 haar deuren. Tijdens de jaarlijkse open dag kunnen belangstellende leerlingmonteurs kennismaken met de merkgerichte BBL opleidingen. Ook dealers zijn van harte welkom om kennis te maken met de werkwijze en voordelen van de praktische opleidingen. Aanmelden kan via www.aerestech.nl/opendag