Intern transport Aeres Tech

Brede opleiding past bij praktijk heftruckmonteur

Date

Dat de 20-jarige Ino van der Wielen tevreden is met zijn keuze om heftruckmonteur te worden blijkt uit alles! Hij is helemaal op zijn plek en is bezig met datgene wat hij het liefste doet: sleutelen aan heftrucks en elke dag meer leren over dit specifieke- en brede vakgebied.

Ino heeft eind augustus gericht gesolliciteerd naar de functie van heftruckmonteur. Zijn werkgever stelde wel meteen de voorwaarde dat hij deze opleiding zou gaan volgen. Geen probleem voor Ino. En nu, enkele maanden na de start van zijn opleiding zegt hij: “Ik sta helemaal achter mijn keuze. Dit vak past precies bij mij!”

De opleiding tot Monteur Mobiel Intern Transport (MMIT) is hem op het lijf geschreven: een aantal weken per cursusjaar in de schoolbanken om de theorie goed onder de knie te krijgen en de rest van het jaar werken bij een bedrijf waar hij als monteur elke dag beter wordt in zijn vak. Hij is helemaal op z’n plek. Hij mag zich dan ook gesteund voelen door zijn collega’s en werkgever van Aarts Heftruck Service, die net als hij, graag ziet dat hij slaagt voor de tweejarige opleiding. Ino heeft een leermeester die hem binnen het bedrijf helpt met de dagelijkse praktijk. “Ik kan altijd bij hem terecht voor vragen en advies, maar dat geldt eigenlijk ook voor mijn andere collega’s. Ze helpen me op weg, leggen dingen goed uit en dat vind ik heel plezierig werken”, laat Ino weten.

Wat is volgens Ino het grootste voordeel van de opleiding MMIT?
“De opleiding is heel erg breed. Ik ben graag met mijn handen aan het werk maar de opleiding gaat zo ver dat ik alle storingen van een heftruck straks zelfstandig kan oplossen. Of dit nu over de brandstofmotor gaat of over het elektro-gedeelte, ik beheers dat straks allemaal. En ook de (veiligheids)keuringen die wettelijk noodzakelijk zijn, kan ik verzorgen. Heel interessant en heel breed dus!”