Intern transport Aeres Tech

Eerste studenten Intern Transport van start

Date

Deze week zijn 9 student-werknemers begonnen aan de tweejarige specialistische opleiding Monteur Mobiel Intern Transport (MMIT). Een lang gekoesterde wens van de studenten en de leden van de afdeling Industrie & Intern Transport!

Uit de voorlichtingsbijeenkomsten kwam naar voren dat de leden zowel niveau 4 als niveau 3 op hun verlanglijst hadden staan. Zodoende is er voor gekozen beide niveaus aan te bieden en dat resulteerde in een aantal niveau 3 en een aantal niveau 4 inschrijvingen. En met 9 inschrijvingen werd het minimale aantal van 5 zelfs ruim overschreden.

De 9 student-werknemers krijgen specifiek voor hen ontwikkelde lesstof aangeboden, zowel theorie en praktijk, die zij via 9 blokweken van elk 5 dagen aangereikt krijgen. De student-werknemers kijken daarbij vooral uit naar diepgaande theorie en praktijk gericht op intern transport zoals storingzoeken.

Vooralsnog kunnen we spreken van een succesvolle start. En een succes kent vele vaders. Naast de inspanningen van de Fedecom en veel individuele leden is dit succes ook te danken aan het enthousiasme uit het onderwijs, Roc Aventus uit Apeldoorn en Aeres Tech uit Ede. Beide organisaties hebben veel tijd en energie gestoken in het tot stand komen van deze opleiding. Aventus heeft bijvoorbeeld kennis ter beschikking gesteld en Aeres Tech heeft speciaal hiervoor een nieuwe docent/trainer aangetrokken.

Last but not least, zullen de student-werknemers de komende twee jaar gecoacht worden door Fedecom Academy MentorPlus begeleiders. Ervaringen binnen de andere opleidingen hebben geleerd dat we dankzij deze MentorPlus begeleiding het landelijk slagingspercentage van 72% met 20% overstijgen. Sinds de Fedecom Academy bestaat, heeft ze een gemiddeld slagingspercentage van 92%, iets waar we als branche erg trots op zijn.

Intern Transport Aeres Tech