Fedecom en Aeres Tech bundelen hun krachten

Date

De branchevereniging Fedecom (techniek, agro, groenbeheer en bedrijfslogistiek) en het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede, hebben hun samenwerking vanaf januari 2017 geïntensiveerd. Alle brancheopleidingen van Fedecom worden nu uitgevoerd door Aeres Tech, dé specialist in kennisontwikkeling, begeleiding en (praktijk)training in de technische sectoren.

De opleidingsactiviteiten van de branchevereniging zijn gebundeld in de Fedecom Academy. Hoewel die naam hetzelfde blijft, wordt de uitvoering vanaf nu gedaan door Aeres Tech. Een opleidingscommissie van Fedecom werkt nauw samen met Aeres Tech om de opleidingsbehoefte te vertalen naar opleidingsprogramma’s en trainingen.

Fedecom wil met deze stap de begeleiding en opleiding van veelal jonge mensen in de technische sectoren verder professionaliseren. “Het is bovendien onze ambitie om nieuwe opleidingen op maat aan te bieden voor mensen en bedrijven in onze branches, die zich verder willen ontwikkelen”, zegt Fedecom-directeur Gerard Heerink.

Bedrijfsschool

Als onderdeel van de Fedecom Academy was de Fedecom BBL-bedrijfsschool al eerder bij Aeres Tech ondergebracht, net zoals een groot aantal grote internationale merken dat ook heeft gedaan. In deze Fedecom bedrijfsschool (55 leerlingen) worden jonge mensen met een leer-werkovereenkomst opgeleid op mbo-niveau. “Die samenwerking is succesvol en vormde de aanleiding om nog enkele stappen verder te gaan. Wij werken daarin nauw samen met de ROC’s”, zegt directeur Jenny van den Bovenkamp van Aeres Tech.

Mentoren

Fedecom Academy omvat niet alleen opleidingen en trainingen op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van sales, ondernemerschap, werkplaatschefs en keurmeesters. Bovendien werken bij Fedecom Academy vijf opleidingsadviseurs voor de branche die leerbedrijven werven en ROC’s en leerbedrijven helpen met de praktijkbegeleiding van leerlingen en medewerkers binnen bedrijven. Deze ‘mentoren’ adviseren ook op het gebied van opleiding en ontwikkeling van medewerkers en coördineren bij de examinering. Aeres Tech kent een zelfstandig aanbod van begeleiding in zogeheten ‘business skills’ en het maken van bedrijfsopleidingsplannen. “Door onze opleidingsactiviteiten bij Aeres Tech onder te brengen, verwachten we onze expertise te bundelen. Dat moet bijdragen aan het werven en opleiden van voldoende gekwalificeerd personeel voor de branche nu en in de toekomst”, zegt Heerink.

Lopende contracten

Voor lopende contracten, opleidingen en het MentorPlus-programma heeft de samenwerking tussen Fedecom en Aeres Tech geen gevolgen: alle activiteiten worden gecontinueerd. De contactgegevens van Fedecom Academy en de opleidingsadviseurs blijven ongewijzigd.

Over Fedecom en Aeres Tech:

Fedecom is de branchevereniging voor bedrijven in de landbouw-, veehouderij-, groen- en tuinbouwtechniek en industrie & intern transport. De branchevereniging behartigt de belangen van bij 1000 fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven en levert begeleiding en ondersteuning aan leden. Zo biedt Fedecom training en talentontwikkeling, maar ook tools, zoals marktstatistieken, benchmarking, promotie via beurzen ATH en GTH en keuring van de veiligheid van machines. Aeres Tech is Expertisecentrum in de Mobiele Techniek en helpt bedrijven met het ontwikkelen van nieuwe inzichten en leerconcepten. Aeres Tech adviseert, begeleidt, traint en coacht bedrijven en hun individuele medewerkers.

Meer informatie:

Fedecom: directeur Gerard Heerink, 06-18886343;

Aeres Tech: directeur Jenny van den Bovenkamp, 06-53768372.