Vakkanjers Aeres Tech

Onze jongens door naar de finale!

Date

Op 15 en 16 februari vond de halve finale van de Vakkanjer wedstrijd Koude- en Klimaattechniek plaats. De deelnemers hebben in 2 dagen tijd een uitmuntende prestatie geleverd waarbij verschillende vaardigheden en technieken kwamen kijken. De jury Maarten van Geel en Willem Wesselo beoordeelden de jongens op houdingsaspecten en kwaliteit. Een erg lastige opgave gezien het concurrentieniveau en talent van de jongens in combinatie met hun jonge leeftijd.

Tijdens deze wedstrijd moesten de jongens een koudesysteem opbouwen. Dit koudesysteem moest functionerend zijn met twee verdampers op verschillende temperaturen, welke conform wet- en regelgeving in bedrijf gesteld en opgeleverd moest worden. Hierbij kwamen ondere andere elektrotechnische aspecten, koude technische aspecten en montage vaardigheden aan bod. Ook moest hun koudesysteem uitvoerig getest worden. 5 Van de 8 jongens hebben hun koudesysteem volledig functionerend op kunnen leveren. Een uitmuntende prestatie!

De jongens Sam van Dongen en Arno van Lier hebben hun opleiding gevolgd bij opleidinsgcentrum GO°. Wij zullen de jongens tijdens deze periode volgen en zijn erg benieuwd hoe ver zij zullen komen in de Vakkanjer Wedstrijd. De finale vakwedstrijd vindt plaats tijdens de Klimaatvak te Gorinchem van 28 t/m 30 maart 2017. De jury zal daar de beste finalist ‘craftsman’ gaan selecteren die als nationale kampioen voor Nederland deelneemt aan de 44e Worldskills te Abu Dhabi van 14 t/m 19 oktober 2017.

De deelnemers welke door gaan naar de finale vak wedstrijd te Gorinchem tijdens de klimaatvakbeurs van 28 t/m 30 maart 2017 zijn:
Robin Smets, Arno van Lier, Dani Nieboer en Sam van Dongen.

Van harte gefeliciteerd met deze overwinning en veel succes bij de finale!