Wie wordt de beste monteur mobiele werktuigen van Nederland

Date

Fedecom Academy organiseert in samenwerking met opleidingscentra en Skill-Heroes een wedstrijd ‘beste monteur mobiele werktuigen’ 2018. Een groep jonge monteurs mobiele werktuigen in opleiding strijdt om deze titel.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 vinden de selectierondes ‘Fedecom Skills’ plaats bij het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede. Deelnemers krijgen 5 opdrachten en worden door een deskundige jury beoordeeld. De landelijke finalewedstrijden ‘Skills-heroes’ vinden vervolgens plaats op 15 tot en met 17 maart in de IJsselhallen Zwolle. 5 finalisten uit de selectiewedstrijden nemen deel. De beste monteur van Nederland wordt in maart 2018 afgevaardigd naar ‘Euro-Skills’ in Boedepast. De winnaar van deze wedstrijd mag zich beste monteur ‘Heavy Vehicle technology’ Europa noemen.

Deelnemers aan deze wedstrijd zijn maximaal 25 jaar en hebben een lopende praktijkovereenkomst bij een ROC die is aangesloten bij Skills Netherlands.

Paul Dijkstra, opleidingsadviseur Fedecom Academy: “Voor een monteur in onze branche is het een enorme uitdaging om mee te doen aan deze wedstrijd. Als je beter wilt worden in je vak, je talent wilt laten zien en als je houdt van competitie, moet je beslist meedoen. Natuurlijk is het voor de deelnemende scholen een enorme opsteker om een leerling te hebben die winnaar wordt.”
Jaap Wouda, marketing manager Aeres Tech: “We zijn enorm blij dat we in januari 2018 de voorrondes van deze wedstrijd mogen organiseren op ons terrein. Op zaterdag 20 januari 2018, de tweede dag, hebben wij ook nog een open dag voor bedrijven en toekomstige deelnemers van onze BBL-opleidingen.”

Skill Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten krijgen de kans om hun talenten te tonen in tientallen vakrichtingen zoals monteur.

Fedecom is de branchevereniging voor Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek, Industrie & Intern Transport. Zij behartigt de belangen van fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven in Nederland.

Aeres Tech is hét Expertisecentrum voor de Mobiele Techniek waar de branche met al haar opleidingsvraagstukken terecht kan.

Skill Heroes