Met Aeres Tech en VMR één loket voor breed trainingsaanbod op gebied van communicatie en bedrijfsvoering

Date

De landbouwmechanisatiesector is in ontwikkeling op het gebied van rendementsverbetering , ketenverkorting, aantrekken van medewerkers en de relatie met de klant. Naast technische scholing is men op zoek naar het planmatig, efficiënt en stuurbaar inrichten van het bedrijf en/of afdeling, het ontwikkelen van leiderschap en de persoonlijke groei van medewerkers.

VMR Commerciële Groei en Aeres Tech hebben de handen ineen geslagen om de sector op dit gebied te ondersteunen met trainingen en opleidingen.

De verscheidenheid aan praktische technische opleidingen van Aeres Tech is bij de meeste bedrijven wel bekend, maar steeds vaker is er ook behoefte aan trainingen waarbij sociale en communicatieve vaardigheden aan bod komen. Veel ondernemers binnen deze sector zijn klein begonnen en gestart vanuit een familiebedrijf. Technische groei vraagt ook om sociale groei, zoals bijvoorbeeld op een andere manier samenwerken met je klant, het organiseren van je bedrijf en de omgang met medewerkers.

Deze behoefte wordt ingevuld door de programma’s van VMR in samenwerking met Aeres Tech, omdat zo de krachten van beide partijen optimaal benut kunnen worden voor de branche. De krachten bestaan onder andere uit een breed netwerk, kennis van de sector, kwaliteit van opleidingsprogramma’s en ervaring van de trainers.

Beide partijen zijn eind vorig jaar met elkaar in contact gekomen en willen de samenwerking graag tijdens de ATH-beurs (Agro Techniek Holland) straks in september, ten volste presenteren. “We staan samen op de beurs en gaan graag het gesprek aan met geïnteresseerde bezoekers die behoefte hebben aan handvaten om hun bedrijf nog beter te kunnen leiden. We zitten als het ware samen achter één loket om ondernemers te helpen die op zoek zijn naar ondersteuning bij het zetten van de volgende stap in hun persoonlijke en bedrijfsontwikkeling”, zo licht Nico Willigenburg van VMR Commerciële Groei toe.

Wat hebben Aeres Tech en VMR Commerciële Groei de branche te bieden?

Voor Ansjeliek Coolbergen van Aeres Tech is dat helder: “De trajecten die we gaan verzorgen gaan uit van de persoonlijke ontwikkeling en groei van de mensen in relatie tot hun werk. We hebben gekozen voor langere trajecten om zo een echte verandering tot stand te kunnen brengen.Samen willen we de sector een nóg completer aanbod bieden.” Op de beurs laten ze daar alvast een stukje van zien: “We willen met deze krachtenbundeling een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de gehele branche”, legt Nico uit.

Subsidieregelingen trainingsaanbod

Wilt u uw kwaliteiten en vaardigheden verder ontwikkelen? Bezoek onze stand tijdens de ATH-beurs en informeer bij de Stichting OOM (scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking ) naar subsidieregelingen waaronder dit trainingsaanbod valt.

Tekst: Alinda van Dijk