Beste monteur mobiele werktuigen van Nederland: vijf finalisten bekend

Date

Ede, 24 januari 2018. De vijf finalisten voor de wedstrijd ‘beste monteur mobiele werktuigen 2018’ zijn bekend. Fedecom organiseert in samenwerking met opleidingscentra en Skill-Heroes deze wedstrijd.  

De uitslag van de vijf studenten die kans maken op de titel ‘beste monteur van Nederland’ worden bekendgemaakt via het YouTube kanaal van de Fedecom Academy.

Afgelopen vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 werden zij in de selectierondes ‘Fedecom Skills’ in het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede gekozen. 19 deelnemers kregen 5 opdrachten die door een deskundige jury zijn beoordeeld. De winnaar wordt tijdens de landelijke finalewedstrijden ‘Skills-heroes’ op 15 tot en met 17 maart in de IJsselhallen Zwolle bekend. Deze monteur-in-spe wordt vervolgens afgevaardigd naar ‘Euro-Skills’ in Boedepast. De nummer 1 daar mag zich beste monteur ‘Heavy Vehicle technology’ Europa noemen. Deelnemers aan deze wedstrijd zijn maximaal 25 jaar en hebben een lopende praktijkovereenkomst bij een ROC die is aangesloten bij Skills Netherlands.

Paul Dijkstra, opleidingsadviseur Fedecom Academy: “Een van de opdrachten was het universeel uitlezen met diagnose apparatuur. Dynamo’s en startmotoren blijven belangrijke wedstrijdonderdelen maar het uitlezen en naderhand herstellen van storingen is zeker zo belangrijk voor een monteur. “
Skill Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten krijgen de kans om hun talenten te tonen in tientallen vakrichtingen zoals monteur.

Fedecom is de branchevereniging voor Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek, Industrie & Intern Transport. Zij behartigt de belangen van fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven in Nederland.