Meeloopdag Aeres Tech

Dinand Hekman beste monteur mobiele werktuigen van Nederland

Date

Zwolle, 19 maart 2018. Dinand Hekman van ROC Aventus uit Apeldoorn is zaterdag 17 maart uitgeroepen tot ‘Beste monteur mobiele werktuigen van Nederland”. Hekman streed drie dagen met vier andere finalisten om deze titel.

Van 15 tot en met 17 maart knokten vijf finalisten in de IJsselhallen van Zwolle om de titel ‘Beste monteur mobiele werktuigen van Nederland’. Allen kregen zes opdrachten die door een deskundige jury zijn beoordeeld. Zo werden de degens gekruist op het gebied van de hydrauliek, electro, airco, pneumatiek, motoren en elektronica. Winnaar Hekman wordt in september afgevaardigd naar ‘Euro-Skills’ in Boedepast. Daar gaat hij met 14 landen strijden om de titel beste monteur ‘Heavy Vehicle technology’ Europa.

Dat deze wedstrijd erg wordt gewaardeerd bleek de afgelopen dagen wel uit de toeloop van duizenden mensen, studenten en docenten, uit heel Nederland. Jitse Nicolay van het Friesland college uit Hereveen werd als tweede gekozen afgelopen zaterdag en Willem Verstappen van Helicon Boxtel kreeg een medaille voor de derde plaats.

Deelnemers aan deze wedstrijd zijn maximaal 25 jaar en hebben een lopende praktijkovereenkomst bij een ROC die is aangesloten bij Skills Netherlands.

Skill Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten krijgen de kans om hun talenten te tonen in tientallen vakrichtingen zoals monteur.

Dinand skill heroes
Dinand Hekman tijdens de Skill Heroes wedstrijd.