Aeres Tech beroepsopleidingen

Feestelijke lancering samenwerkingsverband TIM op ATH beurs

Date

Op zaterdag 15 september zal het samenwerkingsverband TIM feestelijk worden ingeluid tijdens de ATH-vakbeurs in Biddinghuizen. De organisatie van het platform TIM heeft het Tweede Kamerlid Zohair el Yassini bereid gevonden om dit nu al succesvolle samenwerkingsverband tussen het mbo en het bedrijfsleven binnen de landbouwmechanisatie-sector op krachtige wijze te presenteren.

Startschot op zaterdag 15 september

Het platform TIM (Talent & Technologie - Innovatie & Infra - Mechanisatie & Mobiliteit) is de naam van een samenwerkingsvorm waarbij zowel brancheorganisaties Fedecom als BMWT en - tot nu toe tien mbo-instellingen die mobiele werktuig- opleidingen aanbieden, zijn aangesloten.

De doelstellingen van TIM?

Het mbo binnen de landbouwmechanisatie en het infra doeltreffend organiseren waarbij de sector mag rekenen op meer instroom van gekwalificeerd personeel. Daarnaast krijgt het onderwijs met hulp van het bedrijfsleven een flinke kwaliteitsboost waardoor het onderlinge vertrouwen tussen onderwijs en de sector zeker zal groeien. TIM is al enige tijd met een aantal bevlogen werkgroepen drukdoende leermiddelen te ontwikkelen. De werkgroepen bestaan uit docenten en technici en zij werken vol overgave aan op maat gemaakt bronmateriaal voor opleidingen tot monteur mobiele werktuigen.

Yassini: onderwijs afstemmen op de werkvloer

Tweede Kamerlid en VVD-er Yassini is een doener pur sang. Afkomstig uit het bedrijfsleven is hij een aanpakker en ondernemer. Precies daarom heeft hij het mbo in zijn portefeuille. Net als de partners binnen TIM, vindt Yassini dat de inhoud van het onderwijs dient te worden afgestemd op nieuwe technieken op de werkvloer en de behoeften van het bedrijfsleven. Om dit te stimuleren is samenwerking essentieel. Zo zegt Yassini: “Wij willen dat leerlingen meer op de werkvloer leren in plaats van in de klas. Zo komen ze met de praktijk in aanraking en vinden ze later makkelijker een baan.”

Feestelijke opening: iedereen welkom!

Zaterdag 15 september rond 11:30 uur zal de lancering van TIM op het mbo-onderwijsplein van ATH plaatsvinden. Standhouders, eigenaren en medewerkers van bedrijven, mbo-instellingen, bezoekers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd dit feestelijke moment mee te beleven. De heer Yassini zal op passende wijze het startschot geven en benadrukt met zijn aanwezigheid het belang van passend mbo en samenwerkingen hierin. Uiteraard worden alle aanwezigen na de officiële bekendmaking getrakteerd op een hapje en een drankje en is er volop gelegenheid meer te weten te komen over TIM en de al geboekte resultaten. U komt toch ook de 15e naar Biddinghuizen?