Aeres Tech Mechafestijn

Hightech MECHAFestijn voor het 65 jarig jubileum van Aeres Tech

Date

EDE – Aeres Tech bestaat in Januari 2019 precies 65 jaar en om die reden gaat er groots uitgepakt worden. Een heus hightech MECHAFestijn is aangekondigd op zaterdag 19 januari op de Zandlaan 29 in Ede om alle geïnteresseerden, (oud)studenten, (oud)collega’s, zakenpartners en vakgenoten een kijkje in de Aeres Tech keuken te geven! De hele dag is er van alles te beleven en te zien op het gebied van mobiele techniek en koude techniek in en rondom het pand. Tevens is er een open dag om technische talenten enthousiast te maken voor de technische mbo monteurs opleidingen van Aeres Tech.

Jong en oud is welkom om kennis te maken met techniek. Naast het Innovatieplein en activiteitenplein kun je trekker rijden, sleutelen, schaatsen, landbouwdrones zien vliegen en nog veel meer. Van verschillende grote trekker merken en warmtepompsystemen worden er demo’s gegeven. Kinderen kunnen terecht in het hightech speelparadijs en ouders aan de bar bij ons gezellige Truckerscafé. Iedereen is welkom! Je kunt jezelf en anderen hier aanmelden!

klik hier om je aan te melden

65 jaar Aeres Tech

Sinds 1 oktober 2016 is de naam van PTC+ naar Aeres Tech veranderd. ‘TECH’ betekent meer dan alleen techniek, het staat voor een toekomstgerichte, professionele visie op alles wat met techniek te maken heeft in de koudetechniek en mobiele techniek, waar technologie zorgt voor talloze vernieuwingen. In Ede ligt de focus met de expertisecentra op Mobiele Techniek en Koudetechniek. Maar de historie van Aeres Tech begon allemaal begint kort na de Tweede Wereldoorlog (1940-1945), wanneer de Nederlandse overheid maatregelen neemt om de voedselproductie voor de eigen bevolking veilig te kunnen stellen. Onder leiding van minister Sicco Mansholt (1908-1995) van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening werd besloten agrarische praktijkcentra op te richten. Meer weten? Klik hier!