Aeres Tech beroepsopleidingen

'Mooi man!', sleutelen aan machtige machines

Date

In grote loodsen aan de Zandlaan staan glimmend opgepoetste tractoren zich van hun beste kant te laten zien. Vaak met ontbloot motorblok, om geïnteresseerde jongeren te verleiden met hun imposante cilinders en krachtige techniek.

Nieuwste tractoren

Anders dan bij andere opleidingen, mogen de studenten bij Aeres Tech altijd aan de nieuwste machines sleutelen. ,,Wij rijden niet alleen voor de open dag de nieuwste tractors naar buiten, waar je dan de rest van het jaar niet aan mag zitten”, lacht Trainer Jeroen Slangen.

Bij wat kraampjes kunnen de plukjes jonge bezoekers en hun ouders erwtensoep en foldermateriaal krijgen. Twee van hen staan bij een sta tafel door zo'n folder heen te bladeren. Deze opleiding lijkt hen zeker wel wat. ,,Mooi man, die grote machines”, vindt de een. ,,Lekker veel pk's”, zegt de ander. Ook over de open dag zelf zijn ze te spreken. ,,Het wordt allemaal duidelijk uitgelegd.”

Bussen

Algemeen directeur Jenny van den Bovenkamp: ,,Er is veel vergrijzing in dit vak. De uitstroom is enorm. Als er vandaag drie bussen met studenten voor komen rijden, heb ik ze morgen allemaal aan het werk bij een leerwerkbedrijf.”

Bron: De Gelderlander