Aeres Tech  extra handjes nodig

Tour de technique

Date

Donderdag 8 november was het eindelijk zover! Tour de Technique in Ede (bij Aeres Tech) en in Dronten (Aeres Innovation Centre). Een mooie groep belangstellende had zich aangemeld voor deze dag. Onder hen zaten techniek docenten, trainers, vmbo leraren, mbo techniek docenten en andere belangstellenden. Het doel van de dag? Een kijkje in elkaars keuken nemen, nadenken over mogelijke samenwerkingen en nieuwe inzichten delen.

De dag begon in Ede bij Aeres Tech. Het evenement werd geopend door Bastiaan Pelikaan (Aeres Bestuursbureau) waarna Gerrit Westers het stokje overnam en vertelde over Aeres Tech en wat uniek is aan de opleidingen in Ede. Ook was er aandacht voor Tim, een samenwerkingsverband voor de mobiele techniek, wat Wim Overeem (opleidingsmanager Fedecom) onder de aandacht bracht. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst voor een rondleiding door het pand en de theorie- en praktijklokalen en een demonstratie trekker uitlezen.

Toen werd het tijd om met de bus naar Dronten te gaan waar de groep werd opgesplitst om een viertal onderzoeken en lesmethodes te bekijken. 3d printen, klas- en practica opstellingen en de nieuwste technieken werden tentoongesteld in Dronten. Tevens werd er tijdens de dag flink nagedacht over toepassingen voor de Aeres locaties. Waar kunnen we iets voor elkaar betekenen? En waar zitten de eventuele knelpunten van een samenwerking? En hoe kunnen we samen nieuwe leerlingen enthousiast maken voor de techniek bij Aeres. Kortom, het was een dag vol interactie tussen de Aeres docenten en trainers waar waarschijnlijk wat moois uit voortvloeit.