Header Acole

ACOLE productions professionaliseert lesstof Aeres

Date

De ontwikkeling van up-to-date lesstof is een grote uitdaging voor onderwijsinstellingen. Goed om te weten dat hiervoor binnen de Aeres-organisatie goede mogelijkheden beschikbaar zijn. In 2016 nam Aeres Tech namelijk Acole Productions bv over (Acole) en dit bedrijf ontwikkelt lesmateriaal op maat waarmee bedrijven, scholen en individuen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Projecten binnen Aeres

Door de overname van Acole is binnen Aeres Tech de productontwikkeling van leermiddelen geprofessionaliseerd en is het netwerk uitgebreid met klanten van Acole. Zo werd er al een blended leertraject opgezet voor de training technisch Duits en technisch Engels. Tijdens deze training wordt zowel in de klas als online getraind. Het blended leertraject sluit nauw aan bij de dagelijkse werkzaamheden en is primair gericht op de techniek in de landbouwmechanisatie.

Ook Aeres Training Centre Barneveld maakt gebruik van de diensten van Acole. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van twee e-learning modules met betrekking tot de voeding en het spijsverteringsstelsel van honden en katten. Deze interactieve modules zijn voorzien van video’s, oefenvragen én een eindtoets.

Lesboeken

Naast e-learning modules wordt Acole ook veel benaderd voor het maken van lesboeken. Hierbij wordt op het gebied van teksten, vormgeving en beeldgebruik maatwerk geleverd, rekening houdend met de ‘tone-of-voice’ van de school en de belevingswereld van de leerlingen.  

Lesstof beheer

Voor het beheer en onderhoud van lesstof beschikt Acole over een uitgebreide database. Alle kerngegevens van de opleiding worden hierin vastgelegd. In overleg met de opdrachtgever wordt de lesstof geactualiseerd, zodat deze altijd up-to-date is. Voor onderhoud en beheer van e-learning modules maakt Acole gebruik van een leermanagement systeem. Op dit systeem worden de modules toegewezen aan de leerlingen en worden online trainingen ingepland. Daarnaast is het mogelijk om de voortgang te monitoren, resultaten in te zien en rapportages uit te draaien. Het leermanagement- systeem maakt het managen van de ontwikkeling van de deelnemers inzichtelijk en beheersbaar.

Meer weten?

Heb je ook een opleidingsvraagstuk die te maken heeft met het actualiseren, ontwikkelen, of beheren van lesstof? Acole gaat graag met je in gesprek. Je kunt hiervoor contact opnemen met:

Contactgegevens
Loes Meijboom – Business Manager
06 53386960

Website - www.acole.nl