Aeres Tech beroepsopleidingen

Finales Skills Heroes in samenwerking met TIM topper mobiele werktuigen

Date

Nog een goede week en dan vindt de finale van de Skills Heroes plaats in Amsterdam. Van 20-22 maart staat de RAI drie dagen lang bol van de bedrijvigheid. MBO –studenten strijden om de finaleplaats die hen toegang geeft tot de World Skills, straks in augustus van dit jaar. TIM organiseert samen met Skills Heroes dit evenement onder de naam ‘TIM topper’ en geeft studenten die in opleiding zijn voor monteur Mobiele Werktuigen de kans hun vakmanschap en talenten te laten zien.

Een onvergetelijke ervaring op wereldniveau

Wat ze daarmee bereiken? Een topper worden in hun vakgebied met de kans, straks in augustus in Kazan, Rusland, wereldkampioen te worden. Een onvergetelijke ervaring om samen met jonge vakgenoten, die stuk voor stuk even gedreven als getalenteerd zijn, deel te nemen aan een wereldevenement. Studenten stappen in een uitdagende wereld waar niet alléén een beroep wordt gedaan op hun vakvaardigheden; een positieve communicatie, improvisatietalent en een aardige dosis zelfverzekerdheid horen ook bij een TIM topper.

Groepsfoto Skill Heroes

Afgelopen vrijdag hebben de deelnemers aan de Skills Heroes Heavy Equipmant kennis gemaakt met elkaar. Zij volgden bij Aeres Tech in Ede een training zodat zij goed voorbereid aan de wedstrijd kunnen beginnen. Arjan de Vries, Peter van Andel, Bryan Steinz, Pepijn van Marrewijk, Martijn IJtsma, Bram Karels.

TIM topper mobiele werktuigen neemt deel aan World Skills

Het is dit jaar voor het eerst dat een TIM topper de mogelijkheid krijgt om aan de World Skills deel te nemen. Vanaf 2008 was dit al mogelijk voor de Euro Skills maar met deze kampioenschappen wordt het beroep van Mobiele werktuigen, ook binnen Nederland, naar een nog breder niveau getild. Onze Nederlandse TIM toppers komen van zes verschillende TIM scholen:

Naam deelnemer School Leerbedrijf
Arjan de Vries Clusius Van der Sluis
Peter van Andel Aventus Hamoen LMB
Bryan Steinz SOMA College PON Equipment
Pepijn van Marrewijk Helicon heeft stage al afgerond
Martijn IJtsma Friesland College LMB Oldenburger VOF
Bram Karels Aeres Tech W.N. Kramer

Zes topbedrijven steunen de TIM toppers

Uiteraard horen er bij deze toppers zes enthousiaste leerbedrijven. Deze ondernemingen begeleiden de studenten en bieden een werkplek waar zij het beroep van monteur Mobiele Werktuigen tot in de finesses leren beheersen. Om maximaal te trainen en voorbereid te zijn op de finale in Amsterdam, geven deze topbedrijven de studenten graag de ruimte en ondersteunen zij de jongelui waar nodig.

Voor supporters van de TIM toppers

Voor iedereen die jonge, getalenteerde studenten graag aan het werk ziet, en ze wil aanmoedigen, kom van 20-22 maart naar de RAI in Amsterdam. De finalewedstrijden van Skills Heroes/TIM topper zijn gratis te bezoeken.