Header Tim

Geslaagde professionaliseringsdag TIM in Ede

Date

Vorige week donderdag organiseerde TIM (Tech in Motion) de eerste professionaliseringsdag voor docenten en instructeurs van de aangesloten TIM-scholen. Ze waren te gast in in het expertisecentrum te Ede bij Aeres Tech. De aangewezen plek waar docenten gelegenheid hadden elkaar te ontmoeten, kennis te delen en hun vakkennis te verbreden. Leren van elkaar en nieuwe inzichten opdoen. Een gezellige middag met ontmoetingen, interessante workshops en een verbindende sfeer.

Het doel van deze bijeenkomst (TIM denkt deze regelmatig te gaan organiseren) is vooral de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Door tijdens deze gelegenheden kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en toepassingen hiervan. Zo kreeg de groep van 45 deelnemers de kans om twee workshops, hydrauliek en IoT – Internet of Things- precisielandbouw, te volgen. Johan Brinks, een echte John Deere-man, verzorgde de workshop hydrauliek en Jack Varekamp van New Holland leerde deelnemers meer over Internet of Things. Jack demonstreerde een werkende drone van New Holland en gaf toelichting over de verschillende gebruikstoepassingen in de landbouw. Interessante materie, soms erg verrassend en zo boeiend dat zelfs door de wol geverfde docenten met beide workshops nog wat nieuws hebben geleerd!

 

 

Drone mee voor lessen in de klas

Na afloop van de workshops kreeg iedere deelnemer een drone aangeboden met een bijbehorend lespakket. Klaar om mee te experimenteren en studenten direct aan het werk te zetten. Een welkome verrassing van New Holland.

 

 

Ontspannen middag voor professionals in onderwijs

De middag kenmerkte zich door een ontspannen en plezierige sfeer. Er was volop gelegenheid met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. En ook het expertisecentrum, waar vijf TIM-scholen hun praktijkexamens al afnemen, is door docenten bezocht. Na afloop van de workshops was het tijd voor de inwendige mens. Een uitgebreid Indisch buffet was voorbereid en bleek de perfecte afsluiting te zijn van een geslaagde kennisontmoeting. 

Tekst: Alinda van Dijk