Win je eigen open dag

Creatief in crisistijd? Een Open dag op je eigen stoep!

Date

Door de maatregelen van het RIVM is het voor veel scholen niet meer mogelijk open dagen te organiseren voor hun aankomende leerlingen. Bij Aeres Tech uit Ede hebben ze daar wel iets heel speciaals op bedacht; als jij niet naar de school kan brengen zij de school naar jou toe. In een omgebouwde bus vol met mobiele techniek brengen zij het leslokaal naar de leerling tot en met een echte trekker op de stoep voor je eigen deur. 

Win je eigen open dag
Cas bij trekker
Cas met VR bril

“Het is als grappig idee en prijsvraag begonnen maar hiermee krijgen de leerlingen alsnog een prachtige kans zich goed te oriënteren op hun vervolgstudie.”

Jenny van den Bovenkamp, Directeur Aeres Tech

Leren door te doen

Aeres Tech is een opleidingscentrum in de landbouwmechanisatie voor technische mbo-opleidingen, voor deze branche worden er momenteel heel veel monteurs gezocht.

Aeres Tech heeft een bijzonder didactisch concept dat bestaat uit 80% praktijk en 20% theorie. Dit geeft leerlingen de kans om de kennis die zij opdoen in de lessen meteen toe te passen in de praktijk. Om de kracht en waarde van een opleiding van Aeres Tech goed over te kunnen brengen is een hands-on experience van groot belang. Het zien, horen en voelen van de machines waar de toekomstige monteurs mee gaan werken in hun loopbaan inspireert leerlingen en verduidelijkt wat de leerling in zijn of haar carrière kan verwachten.

Kom jij niet naar ons? Dan komen wij naar jou!

Om te zorgen dat de branche volgend jaar ook weer voldoende instroom heeft, is bij Aeres Tech de campagne gestart: ‘Kom jij niet naar ons? Dan komen wij naar jou!’

Met mens én machine wordt een potentiele leerling verrast bij hem of haar in de straat. Op een veilige afstand van 1,5 meter krijgt de leerling uitleg over een opleiding in de landbouwmechanisatie en is er de mogelijkheid alle mogelijke vragen te stellen. Ook kan de geïnteresseerde leerling een trekker bekijken terwijl de medewerker van Aeres Tech toelichting geeft over de onderdelen en apparatuur van de trekker. De eerste potentiële leerling is al verrast met zijn persoonlijke open dag.