Melkwinning Aeres Tech

Herstructurering KOM-certificering melkwinningsinstallaties

Date

Dankzij een inventarisatie en grondig onderzoek naar de bestaande KOM-certificering, hebben Fedecom en KOM gezamenlijk besloten tot een meer overzichtelijke indeling. Het resulteert in een splitsing waarbij opleiden en examinering door twee verschillende partijen georganiseerd wordt. De stichting KOM verzorgt vanaf volgend jaar de examens en Fedecom coördineert, in samenwerking met Aeres Tech, een op maat gemaakte opleiding. 

Een samengestelde werkgroep is bezig met het formuleren van een toets- en eindtermenspecificatie. Fedecom en Aeres Tech passen de scholing aan op de exameneisen. Opleiding en examen vormen straks een overzichtelijk, didactisch geheel. 

Vanaf januari kunnen monteurs zich inschrijven bij KOM voor het examen. Het is de bedoeling dat de opleiding bij Aeres Tech begin maart 2022 van start gaat. Een opleiding volgen kan bij opleiders zoals Aeres Tech maar ook intern bij leveranciers of dealers. Daarnaast geeft zelfstudie of een gecombineerde leermethode ook toegang tot het examen.

Goede monteurs melkwinning opleiden

Uiteraard vertrouwen we erop dat leveranciers van automatische melksystemen hun bijdrage willen leveren aan de examenfaciliteiten. Met de opleiding en het examen hopen we voor onze branche monteurs op te leiden die hun werk goed, veilig en met vertrouwen kunnen doen. 

Heeft u nog vragen over de opleiding of het examen voor een KOM-certificering? Neem contact op met Wim Overeem. Via mail: overeem@fedecom.nl of per telefoon: +31 (0)6 57 40 15 64.