Matching service Aeres Tech

Tinder onder de mechanisatiebedrijven: Matching service brengt leerbedrijven en leerlingen bij elkaar

Date

Momenteel kampen veel mechanisatiebedrijven met een forse vergrijzing bij het personeel. Nieuw personeel werven blijkt knap lastig. Aeres Tech springt in op dit probleem en komt voor het vijfde jaar op rij met zijn eigen oplossing: de zo gehete ‘Matching-service’, waarin zoekende bedrijven en leerlingen elkaar kunnen vinden. 

Zoekende leerlingen

“De Matching service is een extra service van Aeres Tech om te zorgen dat leerlingen en leerbedrijven kunnen matchen”, vertelt Jeroen Ekkelenkamp, accountmanager bij Aeres Tech. Tijdens de open dagen van het opleidingscentrum loopt hij veel leerlingen tegen het lijf die graag in de landbouwmechanisatie aan de slag gaan, maar nog geen leerbedrijf hebben gevonden. “In sommige regio’s is het lastig om leerbedrijven te vinden”, verklaart Ekkelenkamp. Daarbovenop weten veel leerlingen niet waar de leerbedrijven zich bevinden. Jeroen: “In dit gat springt de Matching service.”

Alle leerbedrijven die zoekende zijn komen op een digitale landkaart van de Matching service website. “Na aanmelding kom je op de kaart op onze website te staan met een puntje van een trekker, wat een leerbedrijf vertegenwoordigd”, legt Ekkelenkamp uit. “Wanneer een zoekende leerling hierop klikt dan komt hij bij mijn gegevens uit.” Ekkelenkamp koppelt de leerling aan de leerbedrijven. Andersom werkt het ook: Als leerlingen zich via de website aanmelden krijgen zij een plek op de kaart. “Leerbedrijven klikken hierop en komen via mij in contact met de leerling.”


De kracht van Aeres Tech’s Matching service

De officiële site van het SWB biedt een vergelijkbare service aan. “Hier kun je een postcode invoeren en zien welke bedrijven er bij jou in de buurt zitten”, ligt Ekkelenkamp toe. “Maar dat betekent niet dat die bedrijven ook leerlingen zoeken.” De Matching service van Aeres Tech richt zich enkel op bedrijven en leerlingen die zoekende zijn. “Daar zit eigenlijk de kracht van onze matching service”

In principe is de Matching service gratis, mits de leerlingen opgeleid worden via Aeres Tech. Als de leerling opgeleid wordt via een ander opleidingscentrum is de koppeling ook mogelijk, al hangt hier wel een prijskaartje van €300,- aan. Rond het einde van huidig schooljaar ververst Aeres Tech de Matching service zoekkaart met nieuwe leerlingen en bedrijven die zoekende zijn.