Fruit Tech Campus

Nieuwe mbo BBL opleiding Fruit Tech Campus: ‘Mechatronica in Food’

Date

Fruit Tech Campus in samenwerking met het bedrijfsleven en Aeres Tech starten een nieuwe versnelde mbo niveau 3 opleiding ‘Mechatronica in Food’. De opleiding heeft een duur van twee jaar en start per september 2021.

Voor wie

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de (toekomstige) service monteur en medewerker technische dienst die reeds werkzaam is of aan de slag wil in de foodindustrie, én die zich wil (door)ontwikkelen in de mechatronica van sorteer- en verpakmachines.


Bedrijfsleven

Bedrijven gespecialiseerd in de bouw van sorteer- en verpakmachines en bedrijven die het centrum zijn voor sorteren en verpakken van food, zijn aangesloten bij de Fruit Tech Campus. Denk aan bedrijven als Greefa en FruitMasters. Greefa is de internationale koploper in machines voor de fruit verwerkende industrie. FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland en begeleidt het fruit vanaf de teelt, naar sorteren en verpakken, tot aan de aanschaf door de consument. Door de inzet van experts en faciliteiten van deze bedrijven in de opleiding, is er een blijvende impuls op de kwaliteit van de opleiding. Zo beschik je als deelnemer van de opleiding dus voortdurend over de nieuwste kennis en innovaties.


De opleiding

Met deze opleiding kun je versneld een landelijk erkend mbo-diploma behalen, word je opgeleid tot vakbekwaam techneut en heb je met jouw leerwerkbaan een vast salaris. Opleidingskosten worden door de meeste werkgevers betaald.


De foodsector en de Fruit Tech Campus blijven zich ontwikkelen, jij toch ook?

Geïnteresseerd? Op donderdag 20 mei van 19:00 tot 20:00 vindt er een online informatieavond plaats. Aanmelden kan hier.

Wil je meer weten over de opleiding? Kijk op de website!