Aeres Tech

Maak vóór 1 april gebruik van subsidie Nederland leert door (NLLD)

Date

De cao-onderhandelingen van Klein Metaal hebben vooralsnog geen nieuwe cao opgeleverd voor de werknemers in de metaalbewerking. De gesprekken moeten uiterlijk 1 april uitzicht geven op nieuwe afspraken. Tot die datum is het nog steeds mogelijk om opleidingssubsidie te verkrijgen voor medewerkers mét een aanvullende regeling van OOM. De subsidieregeling NLLD biedt volop mogelijkheden en met een bijkomende regeling van OOM, worden opleidingskosten nagenoeg volledig vergoed. Let wel: dit geldt alleen voor opleidingen die voor 1 april zijn aangevraagd en gestart.

Als u uw personeel wilt bijscholen of trainen kunt u gebruik maken van de subsidieregeling NLLD in combinatie met een tegemoetkoming van OOM. Aarzel nu dan niet meer om hen op te geven voor één van de vele cursussen, trainingen of begeleidingstrajecten. Opgave kan via de website TechTalent.nu en in drie snelle etappes is de aanmelding geregeld. Doe dit zo snel mogelijk! Het aanbod is divers: ontwikkeladvies, begeleiding & coaching op het persoonlijke vlak of vakinhoudelijke, praktische opleidingen.

Voor 1 april: zo goed als kosteloos opleiden

Omdat een nieuwe cao nog niet direct in zicht is, biedt OOM alleen financiële ondersteuning aan van opleidingen die vóór 1 april van start zijn gegaan. Haast is geboden om uw medewerkers quasi kosteloos op te leiden. Grote kans dat er op termijn een akkoord komt, maar het kan zijn dat de onderhandelingen langer gaan duren en alle opleidingsfondsen na 1 april op ‘hold’ komen te staan. Subsidie van OOM wordt dan voor onbeperkte tijd niet meer uitgekeerd. Jammer als uw medewerkers juist nu op zoek zijn naar een uitbreiding van hun vakkennis.

Nu aanmelden

Attendeer uw medewerkers op de scholingsmogelijkheden van Nederland Leert door en werk actief mee aan het vergroten van de vakbekwaamheid van uw personeel. Uw onderneming wordt met goed opgeleid personeel flexibeler, duurzamer en is hierdoor beter voorbereid op veranderingen. Het levert u gemotiveerde en loyale medewerkers op. Al met al voldoende goede redenen om uw personeel direct aan te melden op TechTalent.nu