Dag vande Kraanmonteur 2023

30 november 2023 ‘Dag van de Kraanmonteur’ in kenniscentrum in Ede

Date

VTC en Aeres Tech nodigen monteurs, medewerkers technische dienst of managers in het verticaal transport uit om op donderdag 30 november deel te nemen aan dit veelzijdige evenement. Een kennisevenement waar de laatste ontwikkelingen en innovaties te zien zijn en waar veel demonstraties de revue zullen passeren. Een exclusieve gelegenheid om vakkennis bij te schaven dankzij een inhoudelijk sterk programma. Tijdens een informele training van experts leren en ervaren hoe het vak van kraanmonteur er straks gaat uitzien. Volgen de organisatoren een effectieve manier om kennis op te doen over nieuwe technieken in de branche.

De werkzaamheden van kraanmonteurs veranderen. Voertuigen en machines bevatten steeds meer elektronica en de elektrificatie van kranen dwingt technisch personeel de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Bijblijven is een absolute must en vraagt om bijscholing en een voortdurende kennisuitbreiding. Het middagprogramma zorgt ervoor dat vakmensen in korte tijd bijgespijkerd worden in hun vak.

Werkplaats van de toekomst

Het uitgangspunt van deze dag: wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de monteur en de werkplaats waarin hij werkt? Hoe bereiden bedrijven en personeel zich voor op deze onafwendbare veranderingen? Om tools en antwoorden te vinden op deze vragen zijn specialisten en merken uit de branche uitgenodigd. Zij geven lezingen en demonstraties over elektrificatie, veiligheid en gunnen technici een blik in de werkplaats van de toekomst.

Deelname

Deelname aan de Dag van de Kraanmonteur levert vakinhoudelijke vaardigheden op en geeft deelnemers een uitgebreide statusupdate van de branche. Het evenement begint om 13:00 uur en het boordevolle programma duurt tot 19:30 uur. Geïnteresseerden en branchegenoten kunnen zich via www.vtc.nl/dagvandekraanmonteur opgeven voor deelname.

Het kennisevent wordt ’s avonds afgesloten met een netwerkborrel. Volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s en vragen te stellen aan experts.