De Fedecom en Groenoord geloven in de toekomst van de Aeres Tech Productions Studio

Date

Door de corona-lockdowns hielden bedrijven noodgedwongen online-bijeenkomsten. Zo hadden brancheorganisatie Fedecom en John Deere-dealer GroeNoord in januari 2022 hun nieuwjaarsbijeenkomst vanuit de studio van Aeres Tech Productions in Ede. “Online informatieoverdracht vanuit de studio blijft er wel in”, verwacht Fedecom-directeur Gerard Heerink.

Nu corona definitief op z´n retour is, gaat online niet (helemaal) verdwijnen, verwacht ook Petra Oldenziel, marketingmanager bij GroeNoord. “De behoefte is er om weer fysiek bijeen te komen en dat zal blijven. Maar we hebben gemerkt dat een studio heel geschikt kan zijn om informatie over te dragen. Ik zie zeker een rol voor het opnemen van instructievideo´s in een studio voor bijvoorbeeld precisielandbouw.”

Ook Heerink ziet een blijvende plek voor informatieoverdracht vanuit een studio. “Nieuwjaarsbijeenkomsten zullen wel weer fysiek zal zijn als dat weer kan. Het aspect van netwerken is daarbij belangrijk. En als je bijvoorbeeld je mening moet vormen over een onderwerp, dan gaat dat beter in een fysieke bijeenkomst. Maar als er een actuele kwestie is die snel aandacht nodig heeft, dan kan dat prima vanuit een studio voor een brede achterban. Het zal een mix worden. We gaan daar een balans in zoeken.”

Afwisselende programma's

In overleg met Aeres Tech Productions stelden Fedecom en GroeNoord afwisselende programma´s samen met korte video´s, gesprekken met studiogasten, een demo of korte discussies na reacties via de mentimeter. Beide hadden in 2021 al een online-bijeenkomst gehouden, Fedecom in de studio in Ede, GroeNoord op een vestiging in Goor.

Tekst gaat verder onder de foto

Fedecom dacht eerst nog aan een Teams-meeting. Heerink: “Maar we wilden de nieuwjaarsbijeenkomst toch in een professionele omgeving houden. Samen met Aeres Tech Productions hebben we een afwisselend programma samengesteld, waar zo´n 140 aangesloten leden naar keken. Normaal komen er zo´n 300, maar dit was een mooi aantal voor online. De deelnemers waren positief, ze konden via de mentimeter reageren op een aantal stellingen. Een stukje interactie wordt gewaardeerd. De mensen in de studio zorgden voor goed beeld en geluid. Dat is cruciaal.”

Naar de nieuwjaarsbijeenkomst van GroeNoord keken zo´n 300 personeelsleden op negentien filialen, waar grote schermen waren neergezet. GroeNoord had vorig jaar een informelere liveshow online gedaan vanuit een vestiging, waarbij collega´s vanuit huis keken. “We vonden een formelere setting beter passen bij de thema´s. Vandaar de professionele set-up, waarbij je in de studio mogelijkheden hebt met de achtergronden en ruimtes. En we kozen ook voor deze studio vanwege de goede relatie die we met Aeres Tech hebben”, vertelt Oldenziel.

De reacties op de online-nieuwjaarmeeting van GroeNoord waren overwegend positief. “De informatie kwam goed over. Al met al was het geslaagd. Het had misschien wel wat compacter gekund. We hadden wat uitloop, online is een uur precies mooi.”