Online monteursdagen

Date

Tijden veranderen en Wij Techniek, Techniek Nederland en de NVKL hebben de handen ineengeslagen om voor monteurs een innovatieve reeks van webinars neer te zetten. Nee, niet een uur lang kijken, maar juist interactief bezig zijn door gebruik van filmpjes en vragen over technieken die een rol spelen in de energietransitie. Monteurs kunnen de webinars volgen via hun telefoon, laptop of bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine. We starten elk webinar om 15.30 uur. Na deelname aan minimaal 1 webinar ontvangen deelnemers van Wij Techniek een voucher van € 500,- die ze kunnen inzetten om zich verder te ontwikkelen. Schrijf je snel in via onderstaande links.

11 november - webinar Koudetechniek

Werk je vooral met synthetische koudemiddelen in (industriële) koudesystemen en/of warmtepompen, maar wilde je altijd al meer weten over natuurlijke koudemiddelen en hoe je daar veilig en verantwoord mee kunt werken? Dan is dit het moment! Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GO neemt je virtueel mee naar een industrieel koudestysteem en geeft je tip en tricks over het veilig werken met ammoniak, CO2 en koolwaterstoffen.

Klik hier om je aan te melden voor de Webinar Koudetechniek

18 november - webinar Klimaat en Duurzame Technieken

In dit webinar praten we monteurs bij over actuele ontwikkelingen om het vak goed te kunnen blijven uitvoeren. Onderwerpen zoals hybride warmtepompen, (waterzijdig) inregelen, een leven lang leren en mijn werkgever heeft omwenteling naar verduurzaming succesvol gemaakt en levert vooral duurzame warmteoplossingen. Zowel de directeur als de monteur komen aan het woord. Ook zal een leverancier aanschuiven om de nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht te brengen.

Klik hier om je aan te melden voor de Webinar Klimaat en duurzame technieken

25 november - webinar Sanitaire Technieken

De cv-ketel als warmtebron voor warmtapwater is eindig. Een belangrijke vervanger is de warmtepomp. Hiervan zijn verschillende varianten: een lucht/water warmtepomp heeft geheel andere eigenschappen dan een water/water warmtepomp. De leidingwaterinstallatie wordt steeds complexer en er moet rekening worden gehouden met aspecten zoals temperatuur, capaciteit, voorraad en wachttijd. Natuurlijk moet de warmtepomp(installatie) op een juiste wijze op de warmtapwaterinstallatie worden aangesloten en de installatie moet voldoen aan de behoefte van de gebruiker(s).

Klik hier om je aan te melden voor de Webinar Sanitaire Technieken

2 december - webinar Elektrotechniek

We nemen je mee langs nieuwe en vernieuwde onderwerpen van de NEN1010 die uitkomt in oktober 2020. Aan de hand van een plaatje bij een praatje zullen we laten zien hoe lastig eenvoudige elektrotechnische situaties kunnen zijn als je kennis rondom NEN3140 en NEN1010 is weggezakt. Ervaren trainers en praktijkmensen zullen met boeiende multimediavoorbeelden zorgen dat jij weer weet of het tijd is voor een training of een opleiding. Heb jij al een opleidingsplan gemaakt voor jezelf? Weet jij al waar de schoen wringt? Weet je al waar je in uitblinkt? Laat je tijdens dit webinar inspireren. Klik

Klik hier om je aan te melden voor de Webinar Eletrotechniek