Remsystemen

Diploma APK3-keurmeester met EVC-traject voor iedere monteur mogelijk

Date

Veiligheid op de weg; een grote zorg voor de overheid die vanaf 1 mei ook voor onze branche verstrekkende gevolgen heeft. Het is nu verplicht om landbouw- en bosbouwtrekkers APK te keuren. Speciaal voor dit type voertuigen is er het APK3-keurmerk. Monteurs met een mbo-diploma niveau 3 kunnen deelnemen aan het examen APK3-keurmeester. Klinkt logisch en redelijk tot nu toe. Maar wat als uw ervaren en kundige monteur niet beschikt over het benodigde diploma? Dan kan hij of zij toch keurmeester APK3 worden!

Neem nou Sjoerd. Al jaren werkzaam in de werkplaats. Sleutelt als de beste, kent alle ins-and-outs van welke tractor dan ook, is thuis in de technologie en is een loyale medewerker die nét even iets meer doet dan van hem gevraagd wordt. Uw bedrijf is een VA-keur gecertificeerd bedrijf, dus keurstation, en Sjoerd is uw keurmeester VA-keur. Sjoerd is ooit als enthousiaste Lts’er Voertuigentechniek begonnen als monteur en meegegroeid in uw onderneming. Hij beschikt NIET over het gevraagde mbo-diploma niveau 3 om zich te laten bijscholen naar keurmeester APK3. Wat nu?

Ervaringscertificaat entreebewijs naar keurmeester APK3

Speciaal voor Sjoerd en andere monteurs mobiele werktuigen is er vanaf 1 juni een werkbare oplossing. Om zoveel mogelijk keurmeesters APK3 op te leiden, is er een op maat gesneden EVC-procedure (Erkenning van Verworven Competenties). Sjoerd kan zo toch op korte termijn deelnemen aan het examen en bevoegd APK3-keurmeester worden. Een traject van 4 tot maximaal 12 weken. Is dat gratis? Nee. Maar er zijn subsidiemogelijkheden die het voor een werkgever interessant maken. En het zou jammer zijn als u een APK3-keurstation moet opgeven voor een tijdsinvestering van enkele weken. Daarnaast biedt u uw medewerker een kans. Met een Ervaringscertificaat verzilvert uw medewerker zijn ervaring die hij heeft opgedaan in de afgelopen jaren. Goed voor uw bedrijf en een pareltje op het CV van Sjoerd.

Oh ja, en what’s in it for me?

Veel! In tijden van crisis is het van levensbelang werknemers aan u te binden. Goed opgeleide monteurs is kapitaal waarmee u jaren vooruit kunt. Bedrijfsdoelen halen, activiteiten uitbreiden en ook klanten aan u binden. Ik hoor u denken; het zoveelste keurmerk, wanneer komt de volgende? Ondernemen is voortdurend aanpassen, – vraag dat maar uw agrarische klanten – kansen zien en de toekomst van een bedrijf veiligstellen. En bedenk: een EVC-traject is beduidend korter dan een ‘gewoon’ bijscholingstraject. Sjoerd blijft gewoon sleutelen en werkt ondertussen aan de toekomst van uw bedrijf en aan die van hemzelf.

Meer weten over een EVC-traject keurmeester APK3?

Neem contact op met Michel Havekes via de mail: info@evc-mobielewerktuigen.nl of telefonisch: 06-41467690