SKL Keurmeester spuitapparatuur akkerbouw

Deze vernieuwde training is de vervanger van de training ‘Keurmeester Veldspuiten’. Door aangepaste Europese wet- en regelgeving is de training opnieuw opgezet en omvat deze meerdere machines welke veelvuldig voorkomen in de akkerbouw. De keurmeester spuitapparatuur Akkerbouw (KSA) wordt opgeleid om te werken met 7 verschillende protocollen: veldspuiten, rijenspuiten, schijfvernevelaars, granulaatstrooiers, vernevelapparatuur, grondontsmettingsapparatuur en onkruidstrijkers.

Wat ga je leren tijdens deze training?

In deze training leert u hoe u moet voldoen aan de opgestelde SKL normen m.b.t. veldspuiten en andere toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen in de open teelten zoals veldspuiten, rijenspuiten, schijfvernevelaars, granulaatstrooiers, vernevelapparatuur, grondontsmettingsapparatuur en onkruidstrijkers). Daarnaast leert u inzicht te krijgen in het controleren en keuren van deze machines.

 • 3 praktijk dagen en een web-based training (WBT)
 • Maximaal 10 deelnemers
 • Diploma SKL keurmeester spuitapparatuur akkerbouw
 • Learning by doing

Voor wie is deze training?

U wordt opgeleid tot erkend SKL - Keurmeester Spuitapparatuur Akkerbouw (KSA). Bij het met goed gevolg afleggen van het examen, ontvangt u het diploma “Keurmeester Spuitapparatuur Akkerbouw”, waarmee het mogelijk wordt ¬alle spuitapparatuur te keuren die onder het keuringsprotocol vallen van de KSA. U mag dan keuren op één van de erkende keuringsstations.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Tech
  6 pl.
  Vervolgdata
  Schrijf je in
Zitten de trainingen vol? Meld je dan aan voor de wachtlijst bovenaan de pagina.

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

De training bestaat uit een web-based training i.c.m. met 3 praktijkdagen bij Aeres Tech. Tijdens de web-based training (WBT) wordt de theorie behandeld op een interactieve manier waardoor je bij Aeres Tech kunt focussen op de praktijkhandelingen. Je vindt hierin ook de uitleg, toelichtingen, praktijkfoto’s, animaties en oefenvragen die direct getoetst worden op het correcte antwoord. Op de laatste dag in Ede wordt de opleiding afgesloten met een examen.

Voorkennis

Tijdens deze training ligt de nadruk op het leren keuren en minder op hoe de machine werkt. Voorafgaand aan deze training wordt voorstudiemateriaal verstrekt om u te verdiepen in de machines.
Om vooraf keuringservaring op te doen adviseren wij u, als u daarvoor in de gelegenheid bent, mee te lopen met een SKL keuring op uw bedrijf.

Contact

Wil je meer informatie?

Neem dan via onderstaande knop contact op!

Subsidies

Het OOM biedt diverse subsidies aan voor bedrijven, deelnemers en medewerkers

Waarom kiezen voor Aeres Tech?