In deze training leert u de achtergrond, functie en de werking van spuitapparatuur kennen. Door veelheid van de verschillende teelten zijn specifieke machines ontwikkeld welke qua opbouw en werking toegelicht worden. Daarnaast vragen regelgeving, milieu en veiligheidsmaatregelen om specifieke oplossingen. Deze twee daagse training heeft een praktische opzet en vind ook deels in het veld plaats. De training wordt daarom op twee locaties gegeven. De eerste dag is op onze locatie in Ede en de tweede dag elders (deels) in het veld om zelf ervaring op te doen in de praktijk.
Spuittechniek in de landbouw
Schrijf je direct in
Deze nieuwe training is bedoeld voor technici en niet-technici die direct of indirect te maken hebben met toedieningsapparatuur van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw. Deze training geeft u een helder beeld van nieuwste spuittechnieken. zowel eenvoudige spuittechnieken maar vooral complexe machines uitgevoerd met drift reducerende technieken worden behandeld. De weg van de vloeistof wordt vanuit de tank gevolgd tot op de plant of gewas met veel aandacht voor driftbeperking.
- 2 dagen
- Maximaal 12 deelnemers
- Training van start in voorjaar 2025
- Learning by doing
Wat ga je leren tijdens deze training?
Voor wie is deze training?
Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de landbouw, en/of raakvlakken heeft met deze branche en meer wil weten over moderne spuitapparatuur. Deze training is geschikt voor gebruikers, (Agrodis) adviseurs, vertegenwoordigers en controleurs van spuitapparatuur en/of gewasbeschermingsmiddelen maar ook beginnende monteurs. Deze training daarnaast ook bedoeld voor aankomende SKL keurmeesters om de basis en achtergrond te leren verstaan. Na afloop ontvangt je een bewijs van deelname.
In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:
- historie
- uitleg verschillende teelten en daarvoor gebruikte apparatuur
- Werking en afstelling spuitmachine
- Veilig vullen en reinigen van de machine
- Werken met spuitcomputer, GPS, Isobus en kaartregistratie
- Drift vs bedekking
- Spuitdoppen
- Driftreducerende technieken
- Blik in de toekomst