Airco diagnose

Diploma terugwinnen Koudemiddel voor mobiele Airco’s

In deze training leert u onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in het kader van de terugwinning van koudemiddelen volgens de BRL200 regelgeving. U leert wat het doel en de werking is van de onderdelen van mobiele aircosystemen en u leert het systeem op de juiste wijze te ledigen. Het examen bestaat uit een theorie en praktijk examen geëxamineerd door STEK Examencentrum.

  • Deze training duurt 2 dagen en wordt afgesloten met een examen
  • Maximaal 10 deelnemers
  • Diploma Terugwinnen mobiele airco's
  • Learning by doing

Voor wie is deze training?

Steeds meer mobiele werktuigen zijn uitgerust met een aircosysteem. Door het grote glasoppervlakte van de cabines en het toenemende aantal hydraulische systemen rondom de cabine kan de temperatuur al snel oplopen. Om het comfort van de bestuurder, die veelal lange dagen doorbrengt in de cabine, te kunnen waarborgen is het van belang om een goed werkend aircosysteem te hebben.

Deze aircosystemen mogen volgens de wet niet door iedereen worden gerepareerd. In de F-gassen verordening is de zogenoemde BRL200 regelgeving opgesteld waardoor een monteur in bezit moet zijn van het diploma terugwinnen koudemiddel. Deze regels zijn er om te zorgen dat er geen schadelijke gassen vrijkomen bij het werken aan aircosystemen.

Naast het wettelijk mogen werken aan aircosystemen geeft het diploma terugwinnen koudemiddel je als monteur én als bedrijf ook meteen de mogelijkheid om koudemiddelen in te kopen en te gebruiken in je werkplaats.

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wettelijke regelgeving
  • Werking airco systeem
  • Praktische handelingen voor het examen

Toelatingseisen en vooropleiding

Werkplaatservaring met moderne mobiele werktuigen is een pre.

Test je kennis

Ben jij benieuwd hoe een aircosysteem precies werkt en wil jij weten hoe je veilig en volgens de wet kan werken aan zulke systemen? Erwin Sportel vertelt je in de kennisclip over de regelgeving, werking en veel voorkomende problemen met aircosystemen!

Heb je goed opgelet? Test dan je kennis door een aantal vragen te beantwoorden in de kennisquiz!

Contact

Wil je meer informatie?

Neem dan via onderstaande knop contact op!

Subsidies

Het OOM biedt diverse subsidies aan voor bedrijven, deelnemers en medewerkers

Waarom kiezen voor Aeres Tech?