Aeres Tech beroepsopleidingen

Opfrisdag APK 3 voor Land- en Bosbouwtrekkers

Deze training is bedoeld voor het opfrissen van de theoretische en praktische kennis ter voorbereiding op het examen Keurmeester APK 3 voor land-en bosbouwtrekkers. De training bestaat uit 1 praktijkdag bij Aeres Tech. Tijdens de training wordt de theorie behandeld op een interactieve manier en zal er worden getraind op praktijkhandelingen. 

  • Maximaal 10 deelnemers
  •  1 dag

Voor wie is deze training?

Deze opfrisdag is bedoeld voor personen die een training APK 3 voor land-en bosbouwtrekkers hebben doorlopen en die na de training en voor het examen nogmaals een deel van de inhoud willen oefenen. Na de opfrisdag ben je op de hoogte van alle veiligheids- en milieueisen en krijg je inzicht in het controleren en keuren van deze machines.

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Tijdens de training wordt de theorie behandeld op een interactieve manier en zal er worden getraind op praktijkhandelingen.


  • Toepassing van wet en regelgeving op veiligheid en milieu
  • Keuringsprocedure
  • Trekker en onderdelen keuren (o.a. verlichting, remmen, besturing, banden, spiegels etc.) 

Toelatingseisen en vooropleiding

Om deel te nemen aan deze training is een vooropleiding Monteur mobiele werktuigen niveau 3 of soortgelijke vereist. In het kopje exameneisen is inzichtelijk gemaakt welke vooropleiding zijn goedgekeurd.

Ben je al in het bezit van APK 1? Dan is het ook mogelijk om aan de training deel te nemen.

Examen 

Deze training betreft alleen een opfrisdag. Het (her)examen wordt afgenomen door het onafhankelijk examenbureau IBKI en dient zelf aangevraagd te worden. De examenkosten zijn niet bij de training inbegrepen. Je kunt het examen aanvragen bij IBKI (www.ibki.nl/apk/examen-apk-keurmeester). Wij adviseren je om dit tijdig te doen.

Examenvoorwaarden
Wij adviseren je goed in te lezen in de examenvoorwaarden en je toelaatbaarheid te verifiëren het IBKI. Bij het examen is het noodzakelijk een (kopie) diploma van uw vooropleiding mee te nemen alsmede een VOG. Het aanvragen van een VOG loopt via de gemeente of via www.justis.nl en duurt ongeveer 2 weken.

IBKI exameneisen

Contact

Wil je meer informatie?

Neem dan via onderstaande knop contact op!

Subsidies

Het OOM biedt diverse subsidies aan voor bedrijven, deelnemers en medewerkers

Waarom kiezen voor Aeres Tech?