'Personeelstekort is onze grootste concurrent'

Date

Aan de rand van het Gelderse dorp Horssen, middenin het Land van Maas en Waal, staat de splinternieuwe loods van WVS. De loods is nog geen half jaar oud en bestaat uit een winkel, kantoor, fors magazijn en een grote werkplaats.

WVS verhuurt 25 hoogwerkers, is dealer van Schäfffer-wielladers en verleent hydrauliek- en reparatieservice. De eigenaar van het bedrijf is Walter van Summeren (50). “25 jaar geleden werkte ik bij toenmalig loonbedrijf Degen in Winssen. Naast loonwerk deed ik veel reparatie- en constructiewerk. Zo ontwikkelden we onder meer een zelfrijdende balenpers en de eerste sleepslangbemester. Ook persten we zelf de hydrauliekslangen. Hydrauliek interesseerde me enorm en daarom volgde ik meerdere trainingen bij Aeres Tech, toentertijd nog PTC+, in Ede. Ik heb hier veel van opgestoken”, aldus Van Summeren.

In 2007 richtte Van Summeren, samen met zijn vrouw Cindy, een eigen bedrijf op. De eerste acht jaar werkten zij samen, zonder personeel. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en hebben ze zeven medewerkers in dienst. Met drie servicewagens verrichten de monteurs ook reparaties op locatie. Eén van die voertuigen is een grote Volvo FM-bakwagen die voorzien is van een grote slangenpers, gereedschap en stellingen vol met koppelingen, leidingen en slangen. Van Summeren: 

“Bijna elke reparatie kunnen we op locatie uitvoeren. En zo niet, dan nemen we de machine op een dieplader mee naar de werkplaats.”

Van Summeren vindt het kwalijk dat er in Nederland een tekort aan monteurs is. “We hebben ontzettend veel werk en zijn dan ook dringend op zoek naar nieuwe monteurs. Het personeelstekort is onze grootste concurrent. Er is immers meer werk dan wij kunnen verzetten. Op onze website en social media-kanalen plaatsen wij regelmatig vacatures. Ook hebben wij nauw contact met scholen. Zo zitten we dicht bij de bron”, vertelt Van Summeren.

“Inmiddels werkt hier nog een monteur die zijn opleiding bij Aeres Tech heeft gevolgd. Hij deed een algemene monteursopleiding en is daardoor ontzettend breed opgeleid.”

Walter van Summeren,  WVS